לקראת אוקטובר הורוד חודש מודעות סרטן השד, אלי כהן, מעצב שיער ומומחה פאות מזה עשרות שנים המפעיל את המספרה בביה"ח איכלוב בהתנדבות במחלקה האונקולוגית, מסביר כל מה שאת צריכה לדעת רגע לפני… אחת מהדרכים המעשיות להתמודד עם איבוד השיער בתקופת הטיפולים היא חבישת פאה.
על מנת לבצע את הבחירה הנכונה לפניכן כמה כללים חשובים ועצות חשובות של אלי כהן מעצב שיער ומומחה לפאות המפעיל את המרכז לפתרונות שיער ואת המספרה הייחודית במחלקה האונקולוגית בבית החולים איכלוב מזה עשור שנים.
- השתדלי לבצע התאמת פאה כששיער ראשך הטבעי עוד נמצא. כך תאפשרי התאמה פאה מצוינת ומדויקת מבחינת צבע, טקסטורה, עובי וכד`.
- כן! בהחלט יש הבדל בין פאה רפואית לפאה רגילה. חשוב לציין כי נדרשת לך פאה רפואית. היא "בנויה" אחרת וכל תהליך הייצור שלה שונה בתכלית מפאה רגילה.
פאה רפואית היא אוורירית יותר ומאפשרת לקרקפת "לנשום".
- זהירות!!! אל תבצעי שינוי דרסטי ממראה שיערך הטבעי. אם מלכתחילה שיערך הטבעי הוא חלק ודק היצמדי לפאה עם טקסטורת שיער זהה. רעמת שיער סמיכה וצפופה בהחלט תפגע במראה הטבעי.
- פאות "ואקום" בעלות יתרון ממשי לחובשות אותן. היצמדותן לקרקפת נעשית ע"י יצירת ואקום ויוצרות יציבות של הפאה. סיליקון ייחודי PU בבסיס הפאה ייצמד לקרקפת היטב ומונע כניסת אויר בין קווי המתאר של הפיאה לעור הקרקפת. הימנעו משיטת הדבקת הפאה על הקרקפת. שימוש בדבקים על קרקפת רגישה אינו מומלץ כלל על אף כי הדבקים הם ייעודיים.
- בחירה בשיער טבעי תמיד עדיפה על שיער סינטטי. השינוי ניכר במראה ובתנועת השיער וביכולת לעצב ולצבוע אותו ולהגיע להתאמה מושלמת לשיער הטבעי טרם נשירתו. כן בהחלט יש פערי מחירים אותם עלייך לקחת בחשבון.
לקביעת תור ייעוץ להתאמת פאה רפואית לנשים – לחצי כאן