ישנן שיטות שונות לביצוע הפעולה, חלקן מספקות תוצאה קצרת מועד ולחלקן חיים ממושכים יותר. הלחמות, הדבקות, קשירות ושזירות שיער הן כולן שיטות עבודה קוסמטיות שתכליתן ברורה: לסייע במראה שיער שופע. אלה מבוססות כאמור על חיבור התוספות והצמדתן בשיטות האמורות לשיער הטבעי.
השיטות מגוונות:
החל משורות שיער המחוברות לראש על ידי קליפסים דרך חיבורי חרוזים והלחמות או בשיטת המדבקות המצמידות תוספות שיער ישר על הקרקפת. אלא שאליה וקוץ בה. חשוב כי כל מטופלת תדע שהיא לא בהכרח מתאימה לסוג כזה של טיפול. מעצב השיער מוכרח לבצע אבחנה מדויקת, לוודא שהלקוחה אינה סובלת ממחלת עור ו/או כי בקרקפת לא ניכרות תופעות עור חריגות, וכן ששערה חזק ומסוגל לשאת את משקל התוספות. השיטות כולן אומנם מבטיחות ללקוחה "הרים וגבעות" וטוענות לשפר מיידית את מראה שערה הדליל אך באופן פרדוקסלי הן גם מעלות באופן משמעותי את הסיכון לאובדן שיער מוגבר כתוצאה משימוש בטכניקת עבודה שאינה מתאימה או לחילופין סוג ומצב שיער שמלכתחילה אינו מתאים לסוג כזה של טיפול. אז למי כן? לבעלות שיער עבה החפצות בעיקר בתוספת אורך, היות וסוג שיערן הוא בעל נפח טבעי משל עצמו והוא עבה וחזק דיו בכדי לשרוד את כובד התוספת ללא כל נזק.
אז מה בכל זאת ניתן להציע לנשים בעלות שיער דק ודליל? להן מומלץ לבחור שימוש בתוספות המתבססות על חיבור באמצעות חוטים טבעיים זעירים העשויים מכותנה, פשתן וניילון הנקשרים לשיערן הטבעי "בקשר כפול" וניתנים להפרדה קלה, פשוטה ובטוחה מבלי לסכן בתלישה את השערה הטבעית החלשה שלהן.
כוח המשיכה ואובדן שיער מתיחתי
פעמים רבות ישלם השיער הטבעי מחיר יקר בשל עודף המשקל שהתוספת מוסיפה לו. אפילו כשמדובר בתוספת משיער אמיתי ואיכותי, היא עשויה להכביד על השיער הטבעי ולגרום לו להימתח ולהיתלש ואף לפגום בזקיק השערה ולפגוע בצמיחתו המחודשת של השיער. תופעה זו נקראת "אובדן שיער מתיחתי", ומדובר בהתקרחות ששכיחה מאד משימוש בתוספות שיער. שנים של שימוש בהארכות ובתוספי שיער מותחים את שורשי השערות הטבעיים וכוח המשיכה פשוט גורם לשיער להישבר, להיקרע ולהיתלש. למעשה מדובר בתופעה די ידועה, שיכולה להיגרם גם ממתיחה של השיער לקוקו או צמות – אלא שבמקרה של תוספות שיער, בגלל המתיחה הקבועה, הנזק הוא תמידי והשיער לא חוזר לצמוח במקומות שנתלש בגין נזק שנגרם בזקיק השערה עצמה.
נזקי הדבק
אופציה אחרת היא שימוש ביחידות שיער – החסרון באפשרות זו הוא שהתוספת מודבקת לקרקפת באמצעות דבק ייעודי. השימוש בדבקים עלול להוביל לתוצאות עגומות. הקושי המירבי בשימוש שיטה זו מתחיל כאשר הקרקפת רגישה, שכן זו עשויה לפתח עם הזמן רגישות חריפה לדבקים והתוצאה אדמומיות, גרד ואפילו כוויות. קרקפת רגישה (הנמצאת בשלבים של טיפולים רפואיים, עור רגיש במיוחד וכד`) הופכת חשופה יותר לזיהומים. הדבקת יחידות שיער והצמדתן לקרקפת בדבקים עלולה ליצור יובש וגירוי לצד אדמומיות ותופעת גרד.
רוב העור באזור הקרקפת נחשב לדק יחסית ובשטחו קיימת כמות רבה של זקיקי שערות, בלוטות זיעה ובלוטות חלב ולכן חשוב לשמור על אוורורה . חשוב לציין כי גם קרקפת בריאה לחלוטין היא קרקע פורה ליצירת שלל נגעי עור בעלי אפיון פטרייתי שכן אטימת הקרקפת והצמדת יחידת השיער והשימוש בדבקים לשם קיבועה, יוצרים סביבה לחותית ובלתי מאווררת המהווה קטליזטור בהתפתחות גירויים וזיהומי עור. פטרייה ששכיחה באיזור הקרקפת היא פטריית הפיטירוספורום הגורמת לדלקת ומאופיינת בגרד שעלול לגרום לזיהום מקומי.
תחזוקה שוטפת – גם לה יש מחיר
בכדי לקבל את הנפח הרצוי בשיער הוא יצריך תחזוקה קבועה של חיבורי התוספות אותם יש לחדש/להחליף בקביעות מדי מספר חודשים. העניין הוא שהאופציות המוצעות של שזירת/הלחמת שיער יוצרות בעיה לשיער הטבעי היות וקשירת השיער לתוספת גורמת למעשה לתלישתו בתהליך הפירוק. בטיפול התחזוקה, מתירים ומחדשים את חיבורי התוספות מהשיער ותהליך זה למרות שנעשה באופן מבוקר ומקצועי, גורם במקרים רבים, לקריעה ולתלישה של קצוות השיער הטבעי בנקודת החיבור. קל יותר להבין את הנזק כשמדמיינים מסטיק דביק שנתפס בשיער ומחייב הסרה מהירה וקלה ללא תלישה – תהליך זה הרי בלתי אפשרי. בנוסף, למשל בשיטת חיבורים באמצעות חרוזים השיער נוטה לנשור ולהיקרע והוא קשה יותר לסירוק ובהלחמת השיער ההסרה מתבצעת באמצעות פירוק ופתיחת הקשרים באופן ידני ואגרסיבי על ידי הפעלת לחץ בנקודת החיבור ולזה יש כמובן השפעה ישירה על שלמות השיער הטבעי.
אז מה צריך לזכור?
– חלק מסוגי הדבק הקיימים בשוק עלולים לגרום לגרד בעור, להזיק לקרקפת ולשיער.
לעתים התוספת מכבידה על השערה הטבעית, עד כדי תלישה, קריעה או שבירה.
– זכרו, זקיק שערה שנפגם לא ייחדש צמיחתו.
– חלק מהנזקים קשורים לאיכות התוספת- חיבור הנעשה עם שיער סינתטי עלול לגרום למראה “ראסטות”.
– שמעצב השיער מסרב להראות לכן את אריזת התוספת שעליה מצוין המקור ממנו הגיעה (במקרים רבים תוספות מתוצרת סין או טורקיה נופלות באיכותן מאלה המגיעות מאירופה) וזה תמרור אזהרה.
· אלי כהן, בוגר לימודי עיצוב שיער במגמת פאנות ותוספות שיער באקדמיית "ריצ`רד הול" בלונדון, הבעלים של המרכז לפתרונות שיער ברמת גן, הפועל מזה 1986. מזה כעשור הוא משמש כמומחה מקצועי בקליניקה העומדת לרשות באות המחלקה האונקולוגית בבית החולים `איכלוב` אותה הוא הקים בשיתוף עם בית החולים.